David Beckhammel, Elon Muskkal és Teresa May-jel nyitott a 27. Milken Világkonferencia Los Angelesben

Világ

A 27. Milken Világkonferencia 2024-et idén május 6. és május 8.  között tartják Los Angelesben, nagyszabású gazdasági, tudományos és kulturális konferenciát – mint ahogyan tavaly – idén is a The Beverly Hilton-ban rendezik meg, magas szintű biztonsági előírások mellett – a politikai, gazdasági, tudományos, kulturális és sportélet meghatározó személyiségeinek részvételével.

A konferencia szlogenje idén a ‘Shaping a Shared Future’, azaz ‘Egy közös jövő formálása’, amely utal a Milken Intézet geográfiailag átfogó, tartalmilag szerteágazó nonprofit tevékenységére, alapítója és vezetője a világ egyik leggazdagabb embere, Michael Milken.

“A 27. Globális Konferenciát az “Egy közös jövő formálása” témájának szenteljük. Korunk legkritikus kérdéseivel foglalkozunk, a geopolitikai gócpontoktól és a folyamatos klímaválságtól a mesterséges intelligencia bonyolultságáig, mind a potenciálját, mind a hatását vizsgálva a globális munkavállalókra, vállalatokra és piacokra”

– írja a szervezet a honlapján az idei konferencia célkitűzéseiről, amely a kihívások megoldására fókuszálva egy mindannyiunk számára jobban élhető közös jövő formálását helyezte középpontjába. Mindezt az elmúlt évek történéseiből levont konzekvenciák alapján hosszútávon mindenki számára értékekkel teli, egészséges és   jóléti társadalmak teremtése a fő cél.

“Együtt előrelépünk egy olyan világ felé, ahol közös erőfeszítéseink komoly változásokat eredményeznek”

– írják. Ehhez a Michael Milken és a Milken Intézet évről évre képes egy tető alá hozni a különböző területek legmeghatározóbb szakembereit, politikusokat, kutatókat, cégvezetőket, sportolókat és a kulturális élet ismert arcait.

Idén feltétlenül a legnagyobb névnek számít Elon Musk, David Beckham, és Theresa May. De Kerry Washington színésznő, az énekes, dalszerző Usher Raymond IVKevin McCarthy, a Fehér Ház 55. szóvivője, Chris Paul, NBA-sztár, Javier Milei, Argentína elnöke, valamint Rania Al Abdullah, Jordánia királynője is a felszólalók között szerepel.

Mellettük pedig a Milken Institute Globális Konferenciája a világ legkitűnőbb elméit, vezető kutatókat, gazdasági és technológiai szakembereket, politikusokat, az üzleti élet szereplőit és az üzleti vagy gazdasági életben is résztvevő vagy társadalmi szerepvállalásukról ismert amerikai hírességeket – világhírű színészeket és zenészeket – hívja össze, hogy megbirkózzanak korunk legsürgetőbb kihívásaival, és megvalósítsák a legizgalmasabb és legmerészebb lehetőségeket.

David Beckham sportolói múltja és céges tapasztalatai mellett új személyes projektjéről is beszélt. Az ex-futballista a Netflixen most induló sorozatáról osztott meg részleteket. “Tíz évbe került számomra, amíg eljutottam odáig, hogy egy dokumentumfilmben mutassam be a családi életemet” – mondta, majd arról is beszélt, hogy a fia Miamiban a nyomdokaiba lépett, és egyre komolyabb szinten űzi az európai futballt az USA utánpótlás csapatában.

A világ egyik legjelentősebb konferenciáján több mint négyezer vendég és ezer előadó vesz részt idén.

– Vida Virág –