Ugyanabban a betegségben szenved Kulka János és Bruce Willis

Világ

Egy különös betegség, az afázia köti össze Kulka Jánost és Bruce Willist.

Bombaként robbant a hír és minden rajongót lesújtott, hogy Bruce Willis bejelentette, visszavonul a színészettől, mert afáziában szendved. Az 1980-as évek eleje óta aktívan színészkedő világsztárt többé nem láthatjuk a filmvásznon a betegsége miatt.

Kulka Jánosnál szintén ez a betegség jelentkezett, miután 2016-ban stroke-ot kapott – írja a Blikk. A színész abszolút mélypontra került az afáziája miatt, 2021-ben azt nyilatkozta, egyetlen vágya, hogy meghaljon. Azóta kicsit jobban van, ő az, aki segített beszélni tanulni Lang Györgyinek is sztrókja után.

Bruce Willis és Kulka János betegsége, az afázia egyik legjellemzőbb tünete, hogy a beteg még ha meg is ért mindent, amit neki mondanak, nem nagyon tud reagálni, mert nehezen találja a szavakat, a beszéde akadozóvá válik, értelmetlen szavakat mond, ez pedig teljesen ellehetetleníti nemcsak egy színész munkáját, de egy átlagember életét is.

A világsztár betegségéről családja számolt be Instagramon.

Bruce csodálatos rajongóinak szeretnénk bejelenteni, hogy szeretett Bruce-unk egészségügyi problémákkal küzd, és nemrégiben afáziát diagnosztizáltak nála, amely hatással van a kognitív képességeire. Ennek eredményeként nagy megfontolás mellett Bruce eltávolodik attól a karriertől, amely oly sokat jelentett számára

– írta meg a Blikk a család közleményének szavait magyarul.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Rumer Willis (@rumerwillis) által megosztott bejegyzés