Dzsudzsák Balázs

“Dzsudzsák még mindig nyugodtan játszhatna a Premjer Ligában” – volt csapattársa méltatta a Loki ikonját

Sport

A DVSC-t másfél év után elhagyó, és ma már az orosz elsőosztályú Akron Toljatti csapatát erősítő Sztefan Loncsar adott interjút egy helyi sportlapnak – vette észre a Sportál.

A 28 montenegrói középpályás beszélt korábbi csapatáról is, kiemelve Dzsudzsák Balázst, aki 2011 és 2015 között szerepelt Oroszországban az Anzsi Mahacskala és a Dinamo Moszkva színeiben.

“Még mindig nyugodtan játszhatna a Premjer Ligában. Kiváló passzai vannak, remek lövései, de általában is nagyszerű képességekkel rendelkezik. A passzait emelném ki, szívesebben ad egy jó asszisztot, mint gólt lőjön”

– dicsérte volt csapattársát Loncsar.

Az orosz és a magyar bajnokság között hasonlóságot is felfedezett:

“A Ferencváros olyan, mint Oroszországban a Zenit. Az elmúlt tíz évben bizonyította, hogy milyen jó csapat, szerepelt a Bajnokok Ligájában és a többi kupasorozatban is. Ha viszont összehasonlítjuk a két bajnokságot, akkor az oroszban nagyobb az intenzitás és a verseny. Magyarországon csak akkor van nagy iram, ha valamelyik csapat el akar érni valamit, mert akkor aktívabban játszik, mások inkább a védekezésre és a kontrákra építenek”- osztotta meg tapasztalatait a kiváló középpályás.

Kapcsolódó:

Eldőlt Dzsudzsák Balázs sorsa a Lokinál

Orbán Viktor és Dzsudzsák Balázs együtt nézték a Magyarország-Izrael mérkőzést Debrecenben