Srdjan Blagojevic

Szrdjan Blagojevics a Loki 5. helyéről: összességében kijelenthetjük, hogy elégedettek vagyunk

Sport

Ötödik helyen végzett a labdarúgó NB I. 2023/24-es szezonjában a DVSC csapata, erről és a jövőbeni tervekről beszélt a klub honlapjának Szrdjan Blagojevics vezetőedző.

A szerb tréner nem tagadja, az edzői stáb és a játékosok is szerettek volna a tavalyi bronzéremhez hasonló eredményt elérni, és kissé csalódottak is amiatt, hogy idén nem indulhat a csapat nemzetközi kupában.

Figyelembe véve azonban a realitást, a bajnokság erősségét és kiszámíthatatlanságát, valamint azokat a problémákat és kihívásokat, melyekkel a szezon során szembesültünk, szerintem ez egy reális eredmény

– mondta.

Szrdjan Blagojevics szerint a Ferencváros egy vagy két szinttel magasabban van a többi csapatnál, függetlenül a kupadöntő eredményétől. Az összes többi csapat pedig hasonló szintet képvisel, és sokszor az apró részletek dönthetnek arról, hogy ki kerül lentebb és ki tud fentebb lépni a tabellán, mint ahogyan azt idén a Paks, tavaly pedig a Kecskemét vagy éppen a Loki tette.

Ebben a szezonban talán nem sikerült eleget tenni a magas elvárásainknak, de összességében kijelenthetjük, hogy elégedettek vagyunk ezzel az eredménnyel

– összegzett.

Blagojevics a Fradi elleni 1-5 után: “Szeretnék elnézést kérni a szurkolóinktól, nagyon csalódott vagyok, szégyellem magam”

A DVSC vezetőedzője arról is beszélt, hogy sok olyan meccs volt, ahol az eredmény nem volt arányos a csapat teljesítményével, és ez mindkét irányban igaz.

Sokszor jól játszottunk, de nem sikerült eredményesnek lennünk, mint például a Fehérvár elleni idegenbeli találkozón. Voltak viszont olyan meccsek is, amikor sikerült nyernünk, de nem mondhatnám, hogy jobbak voltunk az ellenfelünknél, például a Fehérvár ellen itthon. Ha pedig csak a teljesítményt nézzük, van, amiben fejlődtünk és van olyan is, amiben nem

– elemezte az elmúlt szezon Blagojevics.

A szakember úgy véli, a Lokinak az agresszió és a sebesség növelésének irányába kell elmozdulnia. “Meg kell legyen bennünk a vágy arra, hogy agresszívabb futballt játsszunk, minőségi védekező és támadó átmeneteket teremtsünk anélkül, hogy elveszítenénk a saját játékunkat” – összegzett Szrdjan Blagojevics.