Egymillió forintot fociztak össze a rászorulóknak a Loki legendái és Kowalsky-ék

Sport

Jó fél éve már, hogy nem zengett a Hódos Imre Sportcsarnok a debreceni szurkolók hangjától. Ez az “átok” vasárnap délután, ha ideiglenesen is, de megtört, miután többek között a Kowalsky meg a Vega zenekar és a Loki Legendák csapata is szerelést húzott egy jó ügy érdekében – immáron harmadik alkalommal. A „Focizzunk egymillióért” nevű rendezvény teljes bevételét a Szivárvány Az Esőben Alapítvány javára ajánlották fel a szervezők.

Kezdés előtt volt egy kis káosz

A délután fél négyre meghirdetett dedikálás előtt volt egy kis gikszer, ugyanis óriási tömeg gyűlt össze Kowáék miatt, és tegyük hozzá, a biztonsági személyzet sem volt igazán a helyzet magaslatán. Egyrészt nem volt megfelelő a tájékoztatás a beléptetéssel kapcsolatban. Másrészt több téves információ is terjedt a belépéshez elengedhetetlen karszalag átvételével kapcsolatban, amit aztán végül a dedikálás után sikerült megkapnunk.

A következő kellemetlen meglepetés pedig akkor érte a szurkolókat, amikor közölték a biztonsági őrök, hogy poharat nem lehet bevinni a lelátóra. Ez csak azért furcsa, mert előtte egy nappal a Ferencváros elleni bajnoki találkozón be lehetett. Másrészről aggályosnak tűnik, hogy egy barátságos hangulatú jótékonysági focitornán ilyen mértékű szigorítást rendeltek el.

Remek meccshangulat és hajdani teremtorna-feeling

Innentől fogva viszont köszönhetően a DVSC és DVTK szurkolóinak, igazi meccshangulatban játszhattak a csapatok. Olyan nosztalgikus érzés kerítette hatalmába az embert, mint a régi, főnixes téli teremtornák idején. A játékvezető ezúttal a Lokomotív egykori kiváló cerberusa, Horváth Béla volt, hangulatfelelősnek pedig a szintén legendaként tisztelt Dobray Zoltánt, a korábbi stadionbemondót kérték fel.

Kezdésként a Loki Legendák léptek pályára a DVTK-szurkolók ellen, a meccset Igor Bogdanovics duplájának is köszönhetően 3-1-re nyerték a debreceniek. Jó volt látni a pályán az aranygeneráció tagjait a húsz perces mérkőzések erejéig. Látva remek cseleit, újfent megbizonyosodhattunk például Sándor Tamás zsenialitásáról, és tiszteletbeli debreceni Igorunk gólérzékenységéről is.

Ezt követően a DVSC Ultras is megmérkőzött a Herczeg András által a kispadról kormányozott legendák ellen, amelyen sima győzelmet arattak Habiék. Pályára léptek még a debreceni és miskolci gyerekek is, és egy rögtönzött Wyrfarkas-koncertet is hallhattunk a lelátóról.

Gólzáporok meglepetésekkel

Természetesen mindenki a fő mérkőzésre várt, ami előtt egy különleges gálameccset is láthatott a nagyérdemű. A többek között Tumbász Józseffel, Adorján Zoltánnal, Makray Balázzsal és Kozák Lucával felálló Debrecen Stars játszott a DLA U12-es csapata ellen. A mérkőzés komolyságát jól jelzi, hogy az akadémiai csapat edzője Madar Csaba zokniban állt be védeni a Stars kapujába. Egygólos hazai vezetésnél meglepetésszerűen befutott a pályára a törökországi edzőtáborból hazaérkező DVSC három kulcsembere, Dzsudzsák Balázs, Bárány Donát és Szécsi Márk, hogy játékra jelentkezzen.

A kicsikhez került végül Dzsudzsák, akinek hathatós közreműködésével 4-2-re győzni tudtak a fiatal akadémisták. A sztárok második gólját Bárány szerezte, gólját természetesen a szokásos rigmussal nyugtázta a lelátó népe.

A döntő mérkőzésen a Kowalsky meg a Vega csapott össze a DVSC legendáival, ahol kétszer 12 perces játékidő után 3-3-as, igazságos döntetlen született. Ezen a mérkőzésen nem mentek a felek a szomszédba egy kis csibészségért sem, hiszen két alkalommal is a büntetőpontra mutatott Horváth sporttárs, amit mindkétszer ki is használtak a csapatok. Utóbbinál Szatmári Csaba „panenkás” szépségdíjas megmozdulása vastapsot érdemelt. Érdekes volt az is, hogy például Habi és az együttes egyik tagja csapatot cserélt a meccsen, így téve izgalmassá és látványossá a nap fő attrakcióját.

Az eredmény természetesen csak másodlagos szempont volt ezen a napon, a legfontosabb, hogy összegyűlt több mint egymillió forintnyi élelmiszeradomány a rászorulóknak.

– Faragó László –