Vidux-Szegedi RSE felnőtt női csapata. Fotó: Kocsis Alíz.

Kupamérkőzés, Extraliga és NBI forduló vár a szegedi röplabdásokra

Sport

A Vidux-Szegedi RSE felnőtt férfi csapata ezen a héten is kétszer lép majd pályára, a felnőtt női csapat pedig egyszer. Hazai pályás mérkőzésen mindkét csapatot támogathatják a szurkolók.

A Vidux-Szegedi RSE felnőtt férfi csapata kedden a Városi Sportcsarnokban fogadja a Kecskeméti RC együttesét a Magyar Kupa negyeddöntőjében. Múlt héten a Kecskemétiek 3:1-re nyertek, most hazai pályán bizonyíthat ellenük a férfi csapat a visszavágón. Pénteken pedig az Extraliga alapszakasza folytatódik, a Miskolci MEAFC-Peka Bau fogadja a szegedieket. A szezon korábbi fordulójában sikerült legyőzni a Miskolciakat egy ötszettes meccs keretében 3:2-re, hasonlóan erős játékra lesz most is szükség.

“A Kaposvár elleni mérkőzés bízom benne, hogy megfelelő felkészülést tudott nekünk biztosítani. Nagyon örülnék neki, ha azokon a hibákon amiket elkövettünk, tudnánk egy picit javítani, elsősorban a hálójátékunkról van szó. Azt gondolom, a többi szituációban, a többi részben fejlődtünk, még a hálójátékunknál mind védekezésben, mind támadásban egy picit finomítani kell, ahhoz, hogy egy elfogadható szintet hozzunk” – hangsúlyozta Berkes Zoltán, edző.

Vidux-Szegedi RSE felnőtt férfi csapata. Fotó: Kocsis Alíz.
Vidux-Szegedi RSE felnőtt férfi csapata. 

A Vidux-Szegedi RSE felnőtt női csapata hazai pályán fogadja a TFSE együttesét a József Attila Általános Iskolában, szombaton. A legutóbbi NBI-es találkozón 3:0-ra nyert a TFSE, minden erejükre szüksége lesz a szegedieknek.

“Készülünk a TFSE ellen, nagyon nehéz meccs lesz, mert magas szinten van a csapat. Erős és nehéz meccs lesz, próbálunk javítani a hibáinkon. Próbálunk majd jobb játékot produkálni és megszorongatni az ellenfelet. Ha ez sikerül, akkor egyértelműen előre léptünk, én nagyon várom, hogy lássam ezt a csapatomon” – mondta Milodanovics Andrea, edző.

Január 16. (kedd), 19:30
Férfi Magyar Kupa, negyeddöntő, Szeged, Városi Sportcsarnok
Vidux-Szegedi RSE – Kecskeméti RC

Január 19. (péntek), 19:00
Férfi Extraliga, alapszakasz, 14. forduló, Miskolc, Egyetemi körcsarnok
MEAFC-Peka Bau – Vidux-Szegedi RSE

Január 20. (szombat), 18:00
Női NB I, alapszakasz, 12. forduló, Szeged, József Attila Általános iskola
Vidux-Szegedi RSE – TFSE

(szegedvolley.com)

Fotó: Kocsis Alíz