4. Tündérfutás online

Sport
A Tündérkör Alapítvány és a Magyar Futósport Egyesület szervezésében rendezik meg ismét az év egyik legismertebb jótékonysági futását, melyet ebben az évben a „4. Tündérfutás Online Covid-19 Edition” elnevezéssel indítanak útnak.

A TündérFutás lassan már egy tradicionális, de mindenképpen az ország egyik legnagyobb jótékonysági futásává nőtte ki magát az utóbbi években.
A verseny célja a 16 év alatti rászoruló és/vagy fogyatékkal élő gyermekes családok megsegítése, az egészséges életmódra való nevelés, a természet szeretete, megemlékezés a világ Covid-19 áldozataira, illetve köszönetnyilvánítás a frontvonalban harcoló összes szegmensnek és sportbaráti kapcsolatok ápolása, kialakítása.
Az alapítvány vezetése hamar alkalmazkodott a helyzethez és életre hívták a 4. TündérFutás ONLINE Covid-19 edition elnevezésű rendezvényt, mely 2 hónapon keresztül várja a sportolni és egyben adakozni vágyó embereket.
A regisztrációt május 1-én nyitották meg, ami egészen július 1-ig várja a Tündéreket.
A szervezők által megadott versenyszámokat – melyekről bővebb információkat a Tündérkör Alapítvány hivatalos weboldalán http://www.tunderkoralapitvany.hu/4-tunderfutas-covid-19-edition-online/  találhatóak- 2020. május 1-től július 1-ig lehet teljesíteni.
Tóth Ferenc elmondta:,,A rendezvény efféle megrendezése igen homogén, hiszen több célt szolgál: a társadalom sportra nevelése, társadalmi felelősség vállalás expanziója, a Covid–19 áldozataira való megemlékezés és a frontvonalban kezdő szegmensek előtti tisztelet az idei apropó.”
Az idei rendezvény egy országossá avanzsált, mert mindenki ott sportol, ahol lakik vagy éppen ahol szeretne, és annyit amennyit szeretne, és így amit szeretne, hiszen a versenykiírás ismerete alapján formabontóan új a gyakorlat.

Futhatunk padon, biciklizhetünk akár szobabiciklin, úszhatunk vagy zsákolhatunk is. A lényeg, hogy sportolva tiszteletünkkel adózzunk és adakozzunk,viszont kizárólag csakis az aktuális jogszabályok ​betartása mellett lehet részt venni az eseményen, figyelve magunk és mások épségére.

A Tündérfutamra bárki jelentkezhet, aki szereti ez egészséges életmódot és támogatni kívánja​ az alapítvány célkitűzéseit.

A versenyben való részvételhez nevezési díjat kell kiegyenlíteni, mely 3.000 Ft/fő, ebből az összegből az alapítvány minden “versenyző” után 1.000 Ft támogatást kap.

A rendezvényen az Alapítvány reményei szerint  több ezer résztvevő indul majd, hiszen már az első 24 órában több százan regisztráltak.
A Tündérkör Alapítvány  idén  gyermek napon szerette volna megrendezni azt a nagyszabású futógáláját, ahol tavaly már 2743-an álltak rajthoz.