Pontot csent a Loki Felcsútról

Sport

Gól nélküli döntetlent hozott a Puskás Akadémia és a DVSC felcsúti mérkőzése a labdarúgó OTP Bank Liga 18. fordulójában, szombaton.

Puskás Akadémia FC-Debreceni VSC 0-0

Felcsút, 1018 néző, v.: Berke
sárga lap: Slagveer (33.), Knezevic (35.), Szolnoki (81.), Mebrahtu (95.), illetve Bényei (17., 89.), Kinyik (28.)
piros lap: Bényei (89.)

Puskás AFC:
Hegedüs – Szolnoki, Meissner, Hadzsiev, Deutsch L. – Urblík, Knezevic (Vanecek, 64.) – Favorov (Plsek, a szünetben), Mebrahtu, Slagveer (Sós, 71.) – Gyurcsó

Debrecen:
Kosicky – Bényei, Kinyik, Pávkovics, Ferenczi J. – Bódi, Kusnyír (Csősz, 71.), Haris (Baráth, 75.), Varga K. – Adeniji (Trujic, 55.), Szécsi

Az első félidőben egyik csapat sem diktált nagy iramot, és támadásban sem voltak kimondottan aktívak. Ígéretes lövésekig mindkét együttes eljutott ugyan, a vendégek védői azonban rendre blokkolni vagy tisztázni tudtak, a hazaiaknál pedig Hegedüs Lajos védéseire volt szükség, hogy a szünetben gól nélküli döntetlen legyen az állás.

A második felvonásban veszélyesebbnek bizonyultak a fölényben játszó hazaiak, a 69. percben például Jakub Plsek lövését védte nagy bravúrral Tomas Kosicky. A DVSC-nek időnként a labdatartással is akadtak problémái, máskor viszont voltak helyzetei, a 79. percben Nikola Trujic már a kapus mellett is elgurította a labdát, de gól ebből sem született.

A 89. percben Bényei Balázst második sárga lapja miatt kiállította a játékvezető, a hosszabbítás során Jozef Urblík a keresztlécet találta telibe, így a második félidőben látott nagy fölénye és számos lehetősége ellenére csupán egy pontot szerzett a Puskás Akadémia.