Szeged, belváros, útfelújítás, dugó, Híd utca, forgalom, autó

Az elalvás miatt bekövetkezett balesetek megelőzésére figyelmezet a rendőrség

Rendőrség

Speciális vizsgálatok kimutatták, hogy a fáradtan járművel közlekedők sokkal több végzetesnek számító hibát követhetnek el, mint azok a sofőrök, akik kipihentek. Ha a vezető elalszik, azzal nem csak saját, de a mellette ülők, és a forgalom többi résztvevőjének testi épségét is veszélyezteti. A Csongrád-Csanád vármegyei Rendőr-főkapitányság fontosnak tartja, hogy a közlekedés résztvevőit a lehető legszélesebb körben tájékoztassák a fáradtság és az elalvás kockázatairól, amely az extrém meleg időjárási körülmények között kiemelt hangsúlyt kap.

A rendőrség kiemelte: a fáradtság jelei többek között az égő szemek, a gyakori pislogás, a látótér alagútszerű beszűkülése, a lelassult reakcióidő és a koncentrációs- és orientációs zavarok, tehát, ha egyre nagyobb erőfeszítést igényel a figyelem fenntartása vezetés közben, a lehető leghamarabb meg kell állni és pihenőt tartani.

Megoldást jelenthet a pihenő során a végtagok, a törzs és a nyak átmozgatása, segíthet még a kávé, a frissítő italok fogyasztása és ami talán a legfontosabb: a vezetés előtti aktív pihenés.

(police.hu)

Fotó: Frank Yvette