Szeged, Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség, Stefánia, ügyészség

Prostituáltakat futtatott az Unióban – vádat emeltek ellene

Rendőrség

A Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség vádat emelt azzal a férfivel szemben aki rábeszéléssel, hamis szerelem, könnyű munka ígéretével, de ha kellett erőszakkal vett rá lányokat szexuális munkára.

A vádirat szerint a vádlott a 2022. szeptembere és 2023. júliusa közötti időszakban legalább 4 lányt futtatott jellemzően Ausztriában, Németországban, Svédországban, de esetenként Magyarországon is. A sértetteket a vádlott volt, hogy un. loverboy módszerrel, hamis szerelmet és közös könnyű életet ígérve, volt, hogy őket elkábítva, de előfordult az is, hogy könnyű pénzszerzést ígérve vette rá a prostitúcióra. A vádlott intézte a lakás bérléseket, szállításokat, hirdetéseket, vette át a pénzt a szolgáltatást igénybe vevőktől vagy vette el a pénzt a sértettektől. Ha a prostituált fel  akart hagyni a tevékenységgel, akkor őt megverte, de előfordult az is, hogy a tőle megszökő sértettet a férfi megkereste, erőszakkal autóval elvitte és újra prostitúcióra kényszerítette. A vádlott amellett, hogy maga is drogot fogyasztott, a sértetteknek is adott kábítószert.

A főügyészség a vádlottat minősített emberkereskedelem, kerítés, testi sértés bűntett elkövetésével vádolja. A vádemeléskor letartóztatásban levő vádlott bűnösségéről a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

(Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség)

Fotó: Frank Yvette