Szeged, Szegedi Rendőrkapitányság, Párizsi krt., rendőrség

Egy fiatalkorú késes zsarolót és egy embercsempészt is letartoztattak a hétvégén Szegeden

Rendőrség

A Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség hétvégi ügyeleti tevékenysége során letartóztatását indítványozta egy román embercsempésznek, valamint egy a testvére nyakához kést szorító fiatalkorúnak.

A megalapozott gyanú szerint a román férfi csütörtök este vett fel Ásotthalom külterületén az általa vezetett személygépkocsiba 8 török állampolgárt, akik illegálisan lépték át a határt. A gyanúsított úticélja Ausztria volt, azonban röviddel azt elindulás után a rendőrök igazoltatták és őrizetbe vették. Az embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban a főügyészség a szökés-elrejtőzés, valamint az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel indítványozta a román férfi letartóztatásának egy hónapra történő elrendelését.

Ezen túlmenően az egyik megyebeli kisvárosban élő 16 éves fiú szerda délután követelt nyugtatót vagy 5000 ft-ot édesanyjától, aki a kérést elutasította annak ellenére, hogy a gyanúsított szurkálással fenyegetőzött. A fiú ezután öccse mögé lépett, akinek nyakát bal kézzel átkarolta, míg a jobb kezében egy 15 cm pengehosszúságú kést tartott a sértett nyakához és újra pénzt követelt kábítószerre azzal, hogy ha nem kap, megszúrja a testvérét. A cselekménynek az időközben hazaérő édesapa vetett véget. A zsarolás bűntettének kísérlete miatt indult eljárásban a főügyészség a bűnismétlés és az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel tett indítványt a fiatalkorú letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére.

A főügyészség indítványainak helyt adva a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója mindkét gyanúsított letartóztatását elrendelte.

(Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség)

Fotó: Frank Yvette