alkohol

Ittasan akart békülni Debrecenben, garázdaság lett a vége

Rendőrség

A Debreceni Járásbíróság büntetővégzés meghozatalával – tárgyalás mellőzésével – ítélt el egy férfit garázdaság vétsége miatt. A büntetővégzésben a bíróság a büntetett előéletű vádlottat 140 óra közérdekű munka büntetésre ítélte.

A büntetővégzés lényege szerint a vádlott 2023. október 25-én 17 óra 30 perc körül Debrecen Nagyerdő városrészben, az egyik társasház udvarán ittas állapotban megjelent azért, hogy kibéküljön az ott lakó nevelőapjával. Kettejük között a beszélgetés veszekedéssé fajult, majd a vádlott a zsebéből elővette a rendszeresen magánál tartott, étkezésekhez használt pillangókését, amit a kezében pörgetett, azzal azonban a nevelőapja irányába szúró mozdulatot nem tett.

A férfi ezt látva bement a lakótömbbe és bezárta maga mögött az ajtót, a vádlott pedig a kést eltette, majd a nevelőapja után akart menni, de az épülethez nem volt kulcsa, így nem tudott bejutni. A vádlott mérgében kétszer megrúgta a bejárati ajtó drótszálas üvegét, amely ennek hatására megrepedt.

A férfi kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy az azt észlelőkben megbotránkozást, riadalmat keltsen. A vádlott időközben saját költségén az üveget kicseréltette, így a rongálási kár megtérült.

A büntetővégzés ellen nincs helye fellebbezésnek, de a kézbesítésétől számított 8 napon belül tárgyalás tartását lehet kérni. A bíróság a tárgyalás tartására irányuló kérelem esetén előkészítő ülést tart. A büntetővégzés jogerős.

Szidta a rendőrt Debrecenben, most fizethet