Szeged, Gogol utca, felújítás, parkolás, belváros

Letartóztatásban a szegedi autófeltörő

Rendőrség

A Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség a hétvégi ügyeleti tevékenysége során letartóztatását indítványozta annak a férfinak, akit a múlt csütörtökön lakossági bejelentés alapján fogtak el Szegeden, miközben autókat nyitott fel. A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított 2024. február 22-én éjjel 10 óra után egy szegedi lakótelepen három parkoló autót kutatott át értékek után.

A bejelentés alapján a férfit a rendőrök az egyik, nyitott állapotban leállított kocsi mellett igazoltatták, melynek rejtekhelyéről már a slusszkulcsát is megszerezte, és a gyújtáskapcsolóba tette. A férfival szemben az ügyészség indítványa szerint annak is megalapozott a gyanúja, hogy még 2024. januárjában ellopott egy szegedi iskola mögött lezárt autót, majd azt eladta.

A lopás bűntette és más bűncselekmények miatt indult eljárásban a gyanúsított letartóztatását a főügyészség a bűnismétlés veszélye alapján indítványozta, figyelemmel arra, hogy a férfi többszörösen büntetett előéletű, vele szemben több büntetőeljárás is folyamatban van, egyikükben már bűnügyi felügyeletét is elrendelték. A gyanúsított a most terhére rótt cselekményeket visszaesőként és más ügyben elrendelt kényszerintézkedés alatt látszik elkövetni.

A gyanúsított letartóztatását a Szegedi Járásbíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően elrendelte.

(Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség)

Fotó: Frank Yvette