A nyílt utcán akartak megerőszakolni egy nőt Hajdúszoboszlón

A nyílt utcán akart megerőszakolni egy fiatal lányt Hajdúszoboszlón – bíróság előtt az ügy

Rendőrség

Tárgyalást tart a Hajdúszoboszlói Járásbíróság annak a vádlottnak az ügyében, akivel szemben szexuális erőszak bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat az ügyészség.

A vádirat lényege szerint a vádlott 2023. január 7-én 1 óra 45 perc körül ittas állapotban a Hajdúszoboszló egyik utcájában gyalogosan követni kezdte az ott egyedül hazafelé sétáló 21 éves sértettet. A fiatal lány észrevette, hogy valaki követi, ezért sietősre fogta, majd futni kezdett, miközben többször hangosan kiabálta, hogy „segítség, segítség!”

A férfi a sértettet utolérte, hátulról mindkét kezével átkarolta, azonban a lány ki tudott szabadulni a vádlott fogásából és újra menekülni kezdett. A vádlott ismét utolérte és a sértettet, akit próbált lefogni, a lány ki is tudott szabadulni és folyamatos segélykiáltások közepette tovább futott. A férfi azonban az egyik kereszteződésben elkapta és a földre teperte a sértettet, majd ráfeküdt- fogalmaz a vád.

A lány a földön fekve továbbra is hangosan segítségért kiabált, amikor is a támadó kijelentette, hogy ne kiabáljon, mert le fogja szúrni, majd megkérdezte a sértettől, hogy „ezt érzed?”. Ekkor a férfi a nála lévő, 4 centiméter pengehosszúságú zsebkéssel a sértettet a ruházatán keresztül a mellkasának a jobb oldalánál megszúrta.

A nő még ezután is folyamatosan segítségért kiabált, a férfi pedig őt a szúrást követően teljes testével ránehezedve mindkét mellénél és a nemi szervénél fogdosta, illetve a nő nadrágtartó övét is kicsatolta annak érdekében, hogy vele erőszakkal közösüljön. A vádlott a bűncselekmény közben a kiabáló sértett száját többször is befogta.

A segélykiáltásokat észlelő szabadnapos rendőr, valamint két férfit a sértett segítségére siettek és a támadót leszedték a fiatal lányról. A szabadnapos rendőr ekkor hangosan közölte a férfival, hogy ő rendőr, igazolványát is felmutatva és kérte a vádlott iratait. A vád szerint a férfi nem akarta elhinni, hogy egy rendőr akarja őt igazoltatni, ezért a felszólításnak nem tett eleget, valótlanul azt is állította, hogy a sértett az ő élettársa és csak veszekedtek. A vádlott többször is távozni akart a helyszínről, illetve a vele szemben ezután intézkedni kezdő rendőrjárőrökkel is arrogánsan viselkedett, csak többszöri felszólításra volt hajlandó együttműködni.

A nő a bűncselekmény során szúrt sérülést szenvedett, melynek gyógytartama 8 napon belüli, ténylegesen 7 nap volt, figyelemmel azonban az elkövetés eszközére – zsebkés – és a sérült testtájékra, a vádlott szándéka eshetőlegesen 8 napon túl gyógyuló súlyos sérülés okozására irányult.

A tárgyalás  január 16-án, kedden 13 órakor kezdődik a Hajdúszoboszlói Járásbíróságon.