Elgázolt kutyán segítő állatvédőt bántalmazott Újpesten

Rendőrség

A Budapesti IV. és XV. Kerületi Ügyészség vádirata alapján a bíróság 90 nap elzárást szabott ki egy férfival szemben. Az elkövetőnek elgázolták a kutyáját Újpesten, erre ő feldúlt állapotában rátámadt a helyszínen jelen lévő, és segíteni próbáló állatmentőre.

A vádirat szerint a vádlott 2022. május 14-én, reggel, a feleségétől értesült arról, hogy a család kutyáját elütötték. A férfi tehergépkocsival a helyszínre hajtott, ahol ekkor – a felesége és lánya mellett – már jelen volt az egyik állatmentő szervezet önkéntese. A segítő éppen a letakart kutyán lévő chipet próbálta leolvasni, ezért levette a pokrócot az állatról. A vádlott azt hitte, hogy a sértett ütötte el a kutyáját, ezért hangosan káromkodva odalépett, felrántotta a férfit és combon rúgta, miközben hangosan azzal fenyegette, hogy megöli, és a kocsiját szétveri. A támadás és fenyegetés hatására az önkéntes elmenekült a helyszínről.

A Budapesti IV. és XV. Kerületi Ügyészség a férfival szemben garázdaság vétsége, valamint testi sértés vétsége miatt nyújtott be vádiratot a Budapesti IV. és XV. Kerületi Bíróságra.

A tárgyaláson a bíróság a férfit váddal egyezően bűnösnek mondta ki, és ezért őt – a törvényi maximumnak megfelelő időtartamú – 90 nap elzárásra ítélte. Az ítélet nem jogerős, a Fővárosi Főügyészség a vádlott és a védő fellebbezésével szemben az ítélet helybenhagyását indítványozta a másodfokon eljáró Fővárosi Törvényszéken.