A tolató hatvani sofőr halálos balesetet okozott

A tolató hatvani sofőr halálos balesetet okozott

Rendőrség

Az Egri Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, akinek figyelmetlen tolatása olyan súlyos balesethez vezetett, amelynek következtében végül a sértett életét vesztette.

A vád szerint a sofőr 2021 novemberében az egyik hatvani parkolóból hátramenetben kívánt elindulni a kocsijával. Ezzel egyidőben a sértett gyalogosan közlekedve megállt a gépjármű bal hátsó sarokrésze mögött, mert át akart menni az úttest túloldalára. A vádlott figyelmetlenül kezdte meg a tolatást, így a kocsi hátsó részével elütötte a sértettet, aki ennek következtében a földre esett.

A balesetben a férfi súlyos sérülést szenvedett, majd a kórházba kerülés után kialakult szövődmény miatt pár nap múlva elhunyt.

A vádlott a KRESZ tolatásra vonatkozó szabályát szegte meg. A baleset és a sértett halála között pedig – tekintettel a szövődményes állapotra – közvetett okozati összefüggés volt.

Az ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja a figyelmetlen sofőrt, mely bűncselekmény büntetési tétele egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés.

Az Egri Járási Ügyészség most benyújtott vádiratában a büntetlen előéletű vádlottal szemben felfüggesztett szabadságvesztés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt.

A képet egy biztonsági kamera rögzítette. A képen a bűncselekmény helyszíne és annak környezete szerepel. A kis képen a balesetet okozó jármű látható.