Bíróság, kalapács

Padon elalvó férfit fosztott ki a Nyugati téren

Rendőrség

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség eredményesen állított bíróság elé egy 50 éves férfit, aki pár héttel ezelőtt, a Nyugati téren, egy padon elalvó férfit fosztott ki. A bíróság a vádlottat 2 év 6 hónap végrehajtandó börtönbüntetésre ítélte.

A vád szerint a vádlott 2023. július 30-án éjszaka a VI. kerületi Nyugati téren meglátta az ott az egyik padon – az ittassága miatt – alvó sértettet. A vádlott odalépett hozzá, leült a pad mögé, majd egyre közelebb ült a sértetthez, és az alvó, ezáltal védekezésre képtelen állapotát kihasználva, többször is benyúlt a férfi nadrágzsebébe, amelyben két doboz cigaretta füstszűrőt talált, amit ezután zsebre tett.

A térfigyelő szolgálat munkatársai észlelték és figyelemmel kísérték a vádlott cselekményét, majd a rövid időn belül a helyszínre érkező járőrök elfogták.

A kerületi ügyészség a férfit gyorsított eljárásban bíróság elé állította, amelynek eredményeként őt a bíróság a váddal egyezően, kifosztás bűntettében bűnösnek mondta ki, és ezért 2 év 6 hónap végrehajtandó börtönbüntetésre ítélte. Az ítélet nem jogerős, a vádlott és a védő ugyanis enyhítésért fellebbezett.