Négy embert helyeztek vád alá a Gergelyiugornyai késelés miatt

Rendőrség

2022. augusztusában az egyik fesztiválon a négy vádlott előbb összevert egy férfit, majd később az egyikük egy biztonsági őrt is életveszélyesen megszúrt. – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség  két testvérpárt  – akik egyébként unokatestvérek is – vádol azzal, hogy 2022. augusztus 7-én a Gergelyiugornyán található Tisza-parti üdülőterületen lévő fesztiválon szórakoztak a barátnőikkel. A rendezvény biztosítását egy kft. végezte 11 biztonsági őrrel és egy vezetővel.

A vádlottak éjfél körül egyikőjük korábbi haragosával szóváltásba keveredtek, akit leütöttek, majd a földön fekvő sértettet többször megrúgták és megütötték. A sértett elszaladt a helyszínről, és beszámolt barátainak arról, hogy őt megverték, majd ezt követően a barátaival visszament a szórakozóhelyre. A sértett két társa számon kérte a vádlottakon a verést, akik ezt nem is tagadták, sőt három vádlott kést vett elő a ruházatából, és azzal fenyegették a sértettet és a neki segítő tanúkat.

A konfliktust észlelték a biztonsági őrök, akik értesítették a vezetőjüket. A biztonsági őrök a vitatkozó feleket felszólították a szórakozóhely elhagyására, megpróbálták őket a kerítésen kívülre tolni. A rendezvényről kiszorított vádlottak azt kiabálták a biztonsági őrök vezetőjének, hogy őt megölik. Az őrség vezetője közelebb lépett a vádlottakhoz, és ekkor a 26 éves I. rendű vádlott egy zsebkéssel a hasán megszúrta őt.  Abiztonsági őr életveszélyes sérüléseket szenvedett és 2-3 hét alatt gyógyult fel a sérüléseiből. A késelés után a támadó autóval próbált elmenekülni a helyszínről, de a Készenléti Rendőrség Nyírbátori Bevetési Osztályának munkatársai húsz percen belül elfogták.

Az ügyészség a vádlottakat garázdaság bűntettével, illetve a biztonsági őrt leszúró vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntettével is vádolja. Amennyiben beismerő vallomást tennének az előkészítő ülésen és nem kérik a tárgyalás megtartását, az ügyészség álláspontja szerint az I. rendű vádlottat hat év, míg társait ennél rövidebb tartamú börtönbüntetésre kellene ítélni.