Kést rántott a betörő egy II. kerületi házban

Rendőrség

A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy büntetett előéletű férfival szemben, aki betört egy lakásba, majd amikor a sértett hazaért, a saját étkezőjében fogott kést rá, és követelt pénzt tőle.

A vádirat szerint a 30-as éveiben járó férfi – bódult állapotban – 2023. január 20-án, a délelőtti órákban, azért, hogy lopjon, bement egy II. kerületi házba. A kapu bezárását biztosító drótkábelt kiakasztotta, majd a csukott, azonban kulcsra nem zárt bejárati ajtót testi erejével benyomta. Ezt követően a konyhában és étkezőben kutatott, és már elő is készített egy laptopot, hogy azt majd elviszi, amikor az ott lakó nő hazaérkezett, és ezzel a vádlottat megzavarta. A férfi elővette a nála lévő kést, és azt a sértett mellkasához szegezve pénzt követelt tőle. Ekkor a nő közölte vele, hogy a lakásban nincs pénz, majd kicsalta az utcára, ahol a szomszédja kapucsengőjén keresztül segítséget kért. A férfi ennek hatására elsietett.

A Budapesti II, és III. Kerületi Ügyészség a férfit, mint visszaesőt, felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének kísérletével vádolja, és vele szemben fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt a vádiratban. A vádlott jelenleg is letartóztatásban van.

Kezdőkép: illusztráció.