Nyíregyházi Törvényszék

Fegyházbüntetésre ítélték a társát megszúró nyíregyházi hajléktalan férfit

Rendőrség

Hét év fegyházbüntetésre és hét év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte 2023. július 11-én a Nyíregyházi Törvényszék a távollétében azt az erőszakos többszörös visszaesőnek minősülő vádlottat, aki ittasan csaknem halálra szúrta az élettársát. – közölte a Nyíregyházi Törvényszék.

A vádlott és élettársa hajléktalanként éltek Nyíregyháza területén. 2022 nyarán a délutáni órákban közösen italoztak, elfogyasztottak két liter bort, majd megéheztek. Ekkor a vádlott a magánál tartott késsel ahogy szeletelte a szalonnát, minden előzmény nélkül a köldöke alatt egy alkalommal közepes erővel megszúrta a padon mellette ülő élettársát, aki azonban annyira ittas volt, hogy nem érezte a szúrást. Az éjszakát még a parkban töltötte a vádlott és a sértett, aki másnap arra ébredt, hogy fáj a hasa. El is mentek a hajléktalanszállóra, ahol bekötözték a sebet, de a sértett nem akart orvoshoz fordulni. Ahogy teltek a napok, a nő fájdalmai fokozódtak, és 2022. június 5-én elment a helyi kórházba, ahol azonnal műtétet hajtottak végre rajta.

A vádlott a szúrással olyan súlyos sérülést okozott, amely életveszélyes állapotot idézett elő. Az ítélet nem jogerős, bár a vádlott ismeretlen tartózkodási helye miatt a tárgyaláson nem volt jelen, a védője elsősorban felmentés, másodsorban enyhítés végett jelentett be fellebbezést, míg az ügyész a döntést tudomásul vette.

Tényleges életfogytiglani büntetésre ítélték a hajléktalan társát felgyújtó férfit