Bíróság, kalapács

Fénycsövekkel esett egymásnak két kamionos borsodban

Rendőrség

Az Encsi Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság és rongálás miatt emelt vádat egy férfi ellen, aki az autópálya melletti pihenőhelyen korábbi konfliktusuk miatt vitába keveredett kamionos társával, és dühében egy fémcsővel a gépjármű ablakát és visszapillantó tükrét összetörte.

A vádirat szerint a szerb állampolgár vádlott 2022 júliusában az esti órákban az autópálya melletti pihenőhelyen odament a sértett férfi szerb honosságú és forgalmi rendszámú kamionjához, és az alvó sofőrt az ajtón dörömbölve felébresztette, ugyanis korábbi konfliktusuk miatt akarta őt felelősségre vonni.

A vezetőfülkében tartózkodó sofőr erre megfogott egy fémcsövet, és azt felemelve megmutatta a vádlottnak. A vádlott ezen még jobban feldühödött, visszament a saját kamionjához, kivett egy félméteres vascsövet, szitkozódva visszament a sértett gépjárművéhez, és a vascsővel az ablakokat és a visszapillantó tükröt összetörte, ezzel több mint 100 000 Ft összegű kárt okozott.

A rongálás közben a sértett kamionos félelmében a vezetőfülke hátsó részébe húzódott, a vádlottat egy másik kamionos fékezte meg.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben tárgyalás tartása nélkül felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.