Bíróság, kalapács

Vádat emeltek a férfi ellen, aki lenyúlta a pénzt és még üzemanyagot sem adott

Rendőrség

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki 2022 tavaszán literenként 600 forintért ígért gázolajat a sértettnek, de azt nem szállította le.

A vádirati tényállás szerint a 40-es éveiben járó férfi 2022 márciusában munkakapcsolat révén ismerkedett meg a sértettel, akit fuvarozási feladatok elvégzésével bízott meg. A vádlott emellett valótlanul azt állította neki, hogy nagy tételben – 600 forintért – tud  gázolajat szerezni. A gázolaj ára ezen időszakban hatósági árszabással volt szabályozott, annak rögzített ára 481 forint volt, de a vásárolható mennyiség a hatóság által korlátozott volt.

A sértett, a férfi állításában bízva, tőle 1.000 liter gázolajat rendelt meg, melynek ellenértékeként egy benzinkúton 600.000 forint készpénzt át is adott neki. A vádlott azonban sem az üzemanyagot nem szállította le a sértettnek, sem a pénzt nem adta vissza, ehelyett rövid idő elteltével elérhetetlenné vált.

Az ügyészség a felfüggesztett szabadságvesztés és pártfogó felügyelet hatálya alatt álló férfit nagyobb kárt okozó csalás bűntettével vádolja. Vele szemben három év szabadságvesztés is kiszabható, az ügyben az érdemi döntést a Győri Járásbíróság fogja meghozni.