Letartóztatásban a testi sértés bűntettével gyanúsított veszprémi férfi

Rendőrség

A Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte a letartóztatását annak a 39 éves Veszprém vármegyei férfinek, akivel szemben életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt indult büntetőeljárás. 

A rendelkezésre álló bizonyítékok alapján a férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2023. június 18. napján 20 óra körüli időben, egy veszprémi ingatlan konyhájában minden előzmény nélkül magához vett egy 21 centiméter pengehosszúságú recés konyhakést, majd azzal rátámadt a sértettre, először a kést a sértett nyakához szorította, aki a fejét elhúzta, majd a gyanúsított a sértettet több – legalább kettő – alkalommal a felsőtestén, így váll-, és bordatájékon megszúrta. A sértett a szúrások elől megpróbált kifordulni és ellépni, majd mivel a gyanúsított a támadással továbbra sem hagyott fel, a sértett bal kezével a kés pengéjére ráfogott, ezzel megakadályozva a gyanúsított részéről a további szúrások leadását. Ezt követően a sértettnek sikerült a gyanúsítottól a kést elvennie, majd védekezésként, a továbbra is az irányába támadó gyanúsított felé vágott a késsel, amellyel a gyanúsított nyakán és a kezén okozott nyolc napon túl gyógyuló bőr-, és zsírszövet, illetve ín-, és izomsérülést. A gyanúsított ezt követően a házból elmenekült, a rendőrség azonban elfogta. Az elsődleges orvosi adatok alapján a sértett a szúrások következtében életveszélyes tüdősérülést szenvedett.

A bíróság a büntetett előéletű gyanúsított letartóztatását a szökés, elrejtőzés veszélyére figyelemmel, továbbá a bizonyítás megnehezítésének megakadályozása és a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében látta indokoltnak.

A végzés véglegessé vált.