Bíróság, kalapács

Zárt fotocellás üvegajtón keresztül menekült a rabló

Rendőrség

A Hatvani Járási Ügyészség vádat emelt egy 28 éves férfi ellen, aki erőszakkal tartotta meg az áruházból ellopott termékeket, majd második próbálkozásra már sikeresen menekült el az őt feltartóztatni szándékozó dolgozók elől.

A járási ügyészség – összesen öt vádpontból álló – vádirata szerint a férfi idén februárban, a reggeli órákban lopási szándékkal bement egy hatvani áruházba, ahonnan különböző termékekkel fizetés nélkül távozott. A férfit az áruház biztonsági őre feltartóztatta, majd a biztonsági őri szobába kísérte, ahol felszólította arra, hogy az ellopott termékeket pakolja ki.

A tolvaj ennek nem tett eleget, hanem az áru megtartása végett a biztonsági őrre támadt, vele dulakodni kezdett, majd a nőt fellökte, és a lopott dolgokkal együtt menekülni próbált. A cselekményt észlelve az áruház dolgozói az üzlet ajtaját bezárták, ezért a férfi a boltot nem tudta elhagyni, majd őt a biztonsági szobába kísérték, ahol a zsákmányát visszaadta.

Néhány perc múlva a férfi ismételten kitört az irodából, és menekülés közben két alkalommal, nekifutásból az áruház külső, fotocellás üvegajtajának ugrott, ezzel betörve a hőszigetelt biztonsági üvegajtót, majd a helyszínről elmenekült.

A férfi a legsúlyosabb kényszerintézkedés hatálya alatt áll, letartóztatásban várja a bíróság előkészítő ülését.

A járási ügyészség a férfit a fent részletezett rablás bűntette mellett, egy másik rablási cselekménnyel, súlyos testi sértés bűntettével, a lopás bűncselekményének minősített eseteivel, továbbá rongálás és garázdaság vétségével is vádolja.

A Hatvani Járási Ügyészség a most benyújtott vádiratában mértékes indítványt tett arra az esetre, ha a vádlott a bíróság előkészítő ülésén beismeri a bűnösségét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról. A vádhatóság ebben az esetben hét év szabadságvesztés és hét év közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta.