Ablakpárkány tolvajok Nagytemplom

A Nagytemplomról lopkodták le a réz ablakpárkányokat – videó

Rendőrség

Őrizetbe vettek a rendőrök két férfit, akik a Nagytemplomról loptak le réz ablakpárkányokat.

A nyomozás adatai szerint az 50 éves férfi 2023. február 9-én éjszaka megbeszélte 32 éves ismerősével, hogy ellopják a Debreceni Nagytemplom rézből készült ablakpárkányait. Elsétáltak a Kossuth térre, majd az épület mögött belekezdtek a műveletbe. Az idősebb férfi egy harapófogóval elkezdte felfeszíteni az ablakpárkányokat, míg társa a figyelő szerepét töltötte be. Az ötletgazdának összesen három lemezt sikerült leszednie, azonban többet megrongált.

Ablakpárkány tolvajok Nagytemplom

Mint kiderült, másnap az első útjuk egy helyi MÉH telepre vezetett, ahol eladták az ablakpárkányokat.

A nyomozók a bejelentést követően helyszíni szemlét tartottak, tanúkat hallgattak meg és részletes adatgyűjtést végeztek. Munkájuk hamar meghozta az eredményt, azonosították a feltételezett elkövetőket. Az idősebb férfit február 13-án fogták el a járőrök, míg társát másnap a bűnügyesek állították elő a rendőrkapitányságra. Kihallgatásukon mindketten beismerő vallomást tettek.

Az ügy teljeskörű felderítése során a rendőrök felkeresték a MÉH telepet is, ahol sikerült hiánytalanul lefoglalniuk a leadott réz lemezeket.

Ablakpárkány tolvajok Nagytemplom

A nyomozók a páros mindkét tagját őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást velük szemben.