Egy zalaegerszegi nagyáruházban babakocsiba rejtették a lopott holmit

Rendőrség

Lopás miatt emelt vádat a Zalaegerszegi Járási Ügyészség azzal a két büntetlen előéletű, 20 év körüli nővel szemben, akik a bevásárlóközpontból babakocsiba rejtve próbálták meg ellopni a közel 200 000 Ft értékű árut.

A vád szerint két környékbeli nő 2022. január 16-án, délután egy másfél éves kisgyermekkel együtt, babakocsit tolva vásároltak egy zalaegerszegi nagyáruházban úgy, hogy a polcokról leemelt élelmiszereket, szeszesitalokat és mosószereket a babakocsi aljába pakolták és rögtön le is takarták egy pléddel.

Az áruház biztonsági őre folyamatosan figyelemmel kísérte a két nőt, és amikor a babakocsiba rejtett holmikkal fizetés nélkül próbáltak távozni az áruvédelmi kapuk között a főbejárat felé, az őr megállította és a biztonsági helyiségbe kísérte őket.

A babakocsiba rejtett termékek értéke 186.632 forint volt, amely hiánytalanul visszakerült az áruházhoz, így lopási kár nem keletkezett.

A két büntetlen előéletű vádlottal szemben lopás miatt emelt vádat a Zalaegerszegi Járási Ügyészség és pénzbüntetés kiszabására tett indítványt velük szemben.