Letartóztatást indítványoz az ügyészség a soroksári túszejtés ügyében

Rendőrség

A Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Ügyészség letartóztatást indítványoz azzal a férfival szemben, aki tegnap a 8 éves kislányával bezárkózott egy családi házba Soroksáron, miközben egy bozótvágó késsel fenyegetőzött.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói a 41 éves, egyiptomi állampolgárságú férfit 18 év alatti személy sérelmére, aljas indokból, és felfegyverkezve elkövetett személyi szabadság megsértése bűntettének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi 2022. augusztus 23-án megjelent a volt élettársa XXIII. kerületi házánál, ahol a 8 éves közös gyermekükkel bezárkózott az ingatlanba, miközben egy bozótvágó késsel fenyegetőzött. A gyermeket a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének munkatársai menekítették ki.

A Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Ügyészség az őrizetbe vett férfi letartóztatását indítványozza.

A kerületi ügyészség álláspontja szerint megalapozott a veszélye annak, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén újabb személy elleni erőszakos bűncselekményt követne el a volt élettársa vagy a gyermeke sérelmére. A volt élettárs sérelmére elkövetett korábbi bűncselekmény miatt jelenleg már folyik másik büntetőeljárás a gyanúsítottal szemben, amely bírósági szakaszban van. Mindezek alapján, a bűnismétlés lehetősége csak a legszigorúbb kényszerintézkedés elrendelésével zárható ki.

A letartóztatás elrendeléséről a nyomozási bíró várhatóan a holnapi napon dönt.