Kitartottság és prostitúció elősegítése miatt kell felelnie az egri vádlottaknak

Rendőrség

Az Egri Járási Ügyészség vádat emelt három személlyel szemben, akik közül ketten prostituáltaknak biztosítottak szobát, harmadik társuk pedig kizárólag az ebből befolyt pénzből tartotta fent magát.

Az élettársi kapcsolatban álló két vádlott 2019 márciusában, szálláshely-üzemeltetés céljából bérbe vettek egy egri panziót. A más ügyből kifolyólag a hatóságok elől bujkáló harmadik társuk 2019 május elején kibérelte a panzió két szobáját saját maga, lánya, a lányával párkapcsolatban álló másik nő és egy női rokona részére. Itt a nők egy-három hónapon át prostitúciós tevékenységet folytattak oly módon, hogy szolgáltatásaikat egy ismert internetes portálon keresztül hirdették, kuncsaftjaikat pedig jellemzően a panzióban fogadták.

A szexuális szolgáltatást nyújtó nők naponta átlagosan 50.000-150.000 forint bevételre tettek szert, melyből a kiadásaikat, valamint a rejtőzködő, más bevétellel nem rendelkező vádlott lakhatását és megélhetését fedezték.

A szálláshelyet üzemeltető élettársak 2019 május közepén tudomást szereztek a bérbe adott szobákban zajló prostitúcióról, és közel két hónapon át így fogadtak el legalább 540.000 forint bérleti díjat a vádlottól.

Az Egri Járási Ügyészség a prostitúciót folytató nők által eltartott férfival szemben kitartottság bűntette, míg a helyiséget prostitúciós célra rendelkezésre bocsátó élettársakkal szemben prostitúció elősegítésének bűntette miatt nyújtott be vádiratot. A vádhatóság a kitartottság bűntettével vádolt, a büntetőeljárás elkerülése érdekében elérhetetlenné vált férfival szemben arra tett indítványt, hogy a bíróság vele, mint távollevő terhelttel szemben járjon el, és ilyen eljárás keretében szabadságvesztést szabjon ki vele szemben.

Az ügyészség az élettársak egyike vonatkozásában – büntetett előéletére tekintettel – szabadságvesztés büntetés, pénzbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabását, míg női társa esetében pénzbüntetés kiszabását indítványozta.