Az ügyészség a minősítés megváltoztatását és a büntetés súlyosítását indítványozta a kábítószercsempész férfi ügyében

Rendőrség

A Kecskeméti Törvényszék a szerb-montenegrói állampolgárságú férfit kábítószer birtoklásának bűntette miatt 6 év 6 hónap fegyházbüntetésre és 7 év Magyarország területéről való kiutasításra ítélte. A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a bűncselekmény minősítésének megváltoztatását és a büntetés súlyosítását indítványozta.

A ítélet szerint a Szerbiában élő férfi a vállalkozása finanszírozása érdekében magánkölcsönt vett fel, amelyet azonban határidőben nem tudott visszafizetni. A kölcsönt nyújtó személyek kezdeményezésére ezért a kölcsön összegének csökkentése érdekében a férfi elvállalta, hogy a Szerb Köztársaság területéről Magyarországra kábítószert fog csempészni. A férfi a közel 5 kg marihuánát tartalmazó csomagokat a megbízóitól átvette, majd a gépjárműben elhelyezte annak érdekében, hogy a kábítószert Kiskunhalasra szállítsa és az előre egyeztetett elhagyatott területen elhelyezze. A Magyarországra történő belépés során a Tompai határátkelőhelyen a kábítószert tartalmazó csomagokat azonban a pénzügyőrök megtalálták és lefoglalták.

A törvényszék ítélete ellen az ügyészség a cselekmény kábítószer-kereskedelem bűntetteként való minősítésért, a büntetés súlyosításáért, míg a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

A fellebbviteli főügyészség a súlyosításra irányuló ügyészi fellebbezést fenntartotta, a védelmi fellebbezéseket nem tartotta alaposnak.

A fellebbezésekről másodfokon a Szegedi Ítélőtábla fog dönteni.