Több, mint 800 tő kannabiszt termesztett egy szerb férfi a szerb-magyar határ közelében

Rendőrség

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki a szerb-magyar határ közelében levő tanyáján több parcellában eladásra termesztett kannabiszt.

A szerb állampolgárságú vádlottat a bíróság korábban már fegyházbüntetésre ítélte kábítószer birtoklása miatt. Szabadulását követően a férfi a határ közelében tanyát vett, ahol már 2020-ban kannabiszt termesztett és értékesített. Az ültetvényt 2021-ben bővítette, valamint a növény neveléséhez, szárításához, porciózásához szükséges eszközöket, berendezéseket beszerezte, az épület padlásán szárító helységet alakított ki. Ezt követően 12 nagyobb parcellából álló szektort alakított ki, ahova a rendszeres értékesítés érdekében eltérő fejlettségi fokú, összesen 863 tő kannabisz növényt ültetett.

A rendőrség 2021. júniusában a növényeket lefoglalta, azok kábítószernek minősülő kannabinoid vegyületet tartalmaztak, és a tövek száma a jelentős mennyiség alsó határát meghaladta.

A főügyészség a vádlottat jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével vádolja, amely életfogytig tartó szabadságvesztés büntetéssel fenyegetett bűncselekmény.

A vádemeléskor letartóztatásban lévő férfi bűnösségéről a Szegedi Törvényszék fog dönteni.