Drogok, kábítószer

Kábítószer-kereskedő élettársakkal szemben emelt vádat a Fővárosi Főügyészség

Rendőrség

Egy 35 éves férfi és 31 éves élettársa hosszabb ideje kereskedett droggal. Elfogásukkor az általuk bérelt VII. kerületi lakásból 6 különböző kábítószert és nagy összegű készpénzt is lefoglaltak a nyomozók.

A vádirat szerint a 35 éves férfi és a 31 éves nő élettársak, akik 2018. évtől Budapest területén különböző fajtájú kábítószerek kereskedelmével foglalkoztak. A vevőket jellemzően az általuk bérelt VII. kerületi lakásban szolgálták ki, ahol a kábítószereket is tárolták. A vevőkkel telefonon – szóban vagy SMS üzenetben -, illetve különböző üzenetküldő alkalmazásokon keresztül egyeztették a kábítószerek átadásának helyét és időpontját. A nő a kábítószerek értékesítéséből származó bevételekről, illetve a költségekről részletes írásbeli jegyzeteket készített.

A nyomozó hatóság 2020. június 09-én intézkedett az elkövetőkkel szemben. A bérelt lakásban a kutatáskor a nyomozók több mint fél kilogramm amfetamint, 130 darab LSD bélyeget, továbbá MDMA-tartalmú tablettát, illetve port, hallucinogén hatóanyag tartalmú gombát, kokaint, és marihuánát is találtak, amiket lefoglaltak. Az élettársak az ingatlanban tartották a kábítószerek értékesítéséből származó nagy összegű készpénzt is, amit a nyomozók szintén lefoglaltak.

A Fővárosi Főügyészség a vádlottakkal szemben jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra, és velük szemben végrehajtandó fegyházbüntetés kiszabását indítványozta. A főügyészség emellett pénzbüntetés kiszabására és vagyonelkobzásra is indítványt tett a vádiratban.

Kép: illusztráció.