Vádat emeltek a férfi ellen, aki nyomkövetővel a lábán próbált rabolni Józsefvárosban

Rendőrség

férfival szemben a Fővárosi Főügyészség korábban már két ügyben is vádat emelt életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt. A gyanúsított emiatt bűnügyi felügyelet hatálya alatt állt, amikor a mostani rablási kísérletet a megalapozott gyanú szerint elkövette.

Nyomkövetővel a lábán próbált rabolni a férfi Józsefvárosban

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított – egy 51 éves férfi – 2022. február 07-én késő este a VIII. kerület, Kőbányai út – Könyves Kálmán körút villamosmegállóban odalépett a sértetthez – aki tőle korábban útbaigazítást kért – és a nő kezében levő mobiltelefont követelte. Amikor a sértett ezt megtagadta, a férfi megpróbálta kivenni a kezéből a telefont, a nő azonban erősen szorította, ezért a gyanúsított őt ököllel, többször nagy erővel arcon és fejen ütötte. A sértett az ütések hatására a földre esett, a telefont azonban továbbra is erősen markolta. A férfi még ekkor is megpróbálta elvenni tőle a telefont, ezért a földön fekvő nőt még többször megütötte. Az elkövető a bántalmazást a helyszínre érkező rendőrök felszólítására hagyta abba.

A sértett a bántalmazás következtében súlyos sérüléseket, köztük orrcsont és arccsont törést szenvedett.

A férfi többszörösen büntetett előéletű, valamint jelenleg is több más büntetőeljárás folyik vele szemben. A Fővárosi Főügyészség két ügyben is vádat emelt a férfival szemben, mindkét ügyben életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt. A két ügyet később a bíróság egyesítette, az eljárásban a férfi nyomkövetővel biztosított bűnügyi felügyelet hatálya alatt állt. A kényszerintézkedés sem tartotta vissza őt attól, hogy újabb, jelentős tárgyi súlyú és kirívóan erőszakos bűncselekményt kövessen el.

A Budapesti VIII. Kerületi Ügyészség mindezek alapján indítványt tett a férfi letartóztatására, amit a bíróság elrendelt. A letartóztatásról rendelkező végzés végleges.