Letartóztatásban maradnak a kiskorú sértettet szexuálisan bántalmazó férfiak

Rendőrség

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség eredményesen indítványozta, hogy az elsőfokú bíróság ügydöntő határozatának kihirdetéséig maradjon letartóztatásban az a két szolnoki férfi, akiket az ügyészség egy kiskorú leánygyermek sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntettével, továbbá az egyik elkövetőt gyermekpornográfia bűntettével vádol.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség vádirata szerint a két férfi 2020 június közepén egy szolnoki családi házban a szintén ott tartózkodó kiskorú sértettet lefogták annak érdekében, hogy ne tudjon kiszabadulni, miközben egy társuk a sértettel annak akarata ellenére szexuális cselekményt végzett. A cselekményről egy ismeretlen személy kép- és hangfelvételt készített, majd azt elektronikus üzenetben elküldte az egyik férfi részére, aki a felvételt letöltötte és ezt követően a szolnoki családi házában tárolta a mobiltelefonján.

A Szolnoki Törvényszék a vádemelést követően mindkét férfi letartóztatását az elsőfokú bíróság ügydöntő határozatának kihirdetéséig fenntartotta, mivel a terhükre rótt bűncselekmény magas büntetési tétellel fenyegetettségére figyelemmel velük szemben fennáll a szökés és az elrejtőzés veszélye.

Az elsőfokú bíróság végzése ellen a két férfi jelentett be fellebbezést.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség egyetértve a törvényszék által kifejtett indokokkal, az elsőfokú végzés helybenhagyására  tett indítványt.

A másodfokon eljárt Szegedi Ítélőtábla osztotta ezeket az indokokat és az ügyészség álláspontjával egyezően az elsőfokú bíróság végzését mindkét férfi vonatkozásában helybenhagyta.

Az eljárás a Szolnoki Törvényszéken folytatódik.