Egy nap alatt kétszer gyújtogatott a férfi Mosonmagyaróváron

Rendőrség

Vádemelés a 42 éves férfi ellen, aki egy ház udvarán gyújtogatott, majd felgyújtott egy kukát is.

A Győri Járási Ügyészség vádirata szerint a 42 éves terhelt korábban egy mosonmagyaróvári családi házban lakott élettársával, azonban szakításukat követően onnan elköltözött. Időközben a volt élettársa, a ház tulajdonosa elhunyt, a házat kiskorú gyermeke örökölte, aki az ingatlant el is adta.

A terhelt nem tudott belenyugodni a ház „elvesztésébe” és 2021 márciusában, a délelőtti órákban megjelent az egyébként elhagyott ingatlannál, és a ház udvarán összegyűlt hulladékot, babakocsit, ruhaneműket, bútorokat szándékosan felgyújtotta. A meggyújtott szemét az udvaron szabadon égett a háztól a szomszéd ház faláig. A helyszínre érkező tűzoltók akadályozták meg, a tűz továbbterjedését, nélkülük reális esély lett volna arra, hogy a tűz átterjedjen a szomszédos házra, ezzel veszélyeztetve az ott lakók testi épségét, életét.

Az elkövető még aznap délelőtt, pár utcára az előző helyszíntől egy 1 000 literes műanyag, fedeles hulladéktárolóban lévő szemetet is meggyújtott, ahol szintén a tűzoltók akadályozták meg a komolyabb következményeket a tűz gyors eloltásával. Beavatkozásuk nélkül fennállt volna a veszélye, hogy a tűz átterjed a közelben parkoló járművekre.

A büntetett előéletű vádlott ellen az ügyészség két rendbeli közveszélyokozás bűntette és rongálás bűntette miatt emelt vádat, vele szemben tizenkét évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható.

A nyomozás során a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság rendőrei jártak el, az érdemi döntést pedig várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni.

Kép: illusztráció.