Zebrán ütötte el a gyalogost Szeged belterületén

Rendőrség

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki nem vette észre a szabályosan közlekedő gyalogost és súlyos sérüléseket okozva elütötte.

A vádirat szerint a férfi 2019. április 11. napján, reggel 7 órakor Szeged belterületén közlekedett autóval. A vádlott az egyik forgalmas sugárúton levő gyalogos átkelőhelyet megközelítve nem vette észre az arra lelépő, majd azon áthaladó sértettet, akit a gépkocsi elejével elütött. A sértett az ütközés következtében a motorháztetőre csapódott, majd a belső forgalmi sávba zuhant. A baleset következtében a sértett többszörös töréssel járó sérüléseket szenvedett el, melyek maradandó fogyatékosságot eredményezve gyógyultak.

A balesetért a férfit terheli a felelősség, mert a gyalogos átkelőhelyet nem a fokozott óvatossággal közelítette meg és ebből adódóan nem adott elsőbbséget az azon áthaladó sértettnek.

A vádlottal szemben a járási ügyészség maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat.

A férfi bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Kép: illusztráció.