Házhoz vitte a kokaint a kábítószerkereskedő Budapesten

Rendőrség

A kábítószerkereskedő az elkövetésben segítő élettársa kocsijával szállította a vásárlóknak házhoz a kábítószert, a rendőrség azonban elfogta. A Fővárosi Főügyészség vádat emelt a duó ellen, fegyház- és börtönbüntetést indítványozva.

A vádirat szerint egy 40 éves férfi éveken keresztül kereskedett kokainnal Budapest területén. A kábítószert tartózkodási helyén, az általa bérelt – élettársával, egy 39 éves nővel közösen lakott – lakásban tartotta, és előzetes telefonos egyeztetés alapján értékesítette az őt megkereső vásárlók részére.

A kábítószert jellemzően úgy adta át, hogy az élettársa nevén levő személygépkocsival elment a vásárló lakcímére, ahol személyesen átadta neki az előre kiporciózott kokaint vagy azt egy előre megbeszélt helyen (pl. postaládában) hagyta. Többször előfordult  az is, hogy a férfi személygépkocsival megjelent a telefonon egyeztetett helyszínen, majd vagy a vevő ült be mellé az anyósülésre vagy ő szállt be a vásárló autójába, és ott bonyolították le az ügyletet. A nő tudott élettársa tevékenységéről, és az átadásokba alkalmanként be is segített.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda 2019 májusában elfogta a párost, tőlük kábítószert, mérlegeket, az adagoláshoz szükséges egyéb eszközöket és több mint 1 millió forint készpénzt foglalt le és lefolytatta velük szemben a nyomozást. A nyomozók az átadásokhoz használt gépkocsit is lefoglalták.

A Fővárosi Főügyészség az ügyben kábítószer-kereskedelem bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre, amit a vád szerint a férfi jelentős mennyiségű kábítószerre, a nő pedig bűnsegédként követett el. A főügyészség a vádlottakkal szemben végrehajtandó fegyház- illetve börtönbüntetést, pénzbüntetést, közügyektől eltiltást és vagyonelkobzást indítványozott a vádiratban.

A lefoglalt kábítószerről a fotót a rendőrség készítette.