Aprópénz miatt volt iskolatársa lábát is eltörte a kiskunhalasi férfi

Rendőrség

Rablás, kifosztás és pénzmosás miatt emelt vádat a Kiskunhalasi Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki egy idős asszony kifosztása mellett egy volt iskolatársát is kirabolta. 600 forint aprópénz megtartása érdekében a fiatalkorú sértettet úgy meglökte, hogy szárkapocscsont törést szenvedett.

A vádirat szerint a kiskunhalasi férfi – az ügy vádlottja – 2021. június 25-én, délelőtt, Kiskunhalas belvárosában összetalálkozott korábbi iskolatársával, akitől pénzt kért. Amikor a fiatalkorú sértett 200 forintot kivett a pénztárcájából, a vádlott észrevette, hogy abban papírpénz is van és elhatározta, hogy azt megszerzi. Több pénzt kezdett követelni a fiatalkorútól, aki végül némi ellenállás után elfogadta a vádlott ajánlatát, hogy átadja a nála lévő 1.000 forintos bankjegyet, ennek fejében megkapja a vádlottnál lévő aprópénzt. A férfi valójában az aprót is meg akarta tartani, ezért kirántotta a sértett kezéből a papírpénzt és elsietett a helyszínről. A sértett azonban utána ment és kérte a pénzérmék visszaadását. Ekkor a vádlott a sértett felé fordult és a pénz megtartása érdekében a bal vállánál meglökte. A lökés hatására a sértett megtántorodott, a bokája kibicsaklott és szárkapocscsont törést szenvedett. Amikor a sértett közölte a vádlottal, hogy megsérült, a rabló odaadta neki az aprópénzt.

Kiderült, hogy két hónappal korábban, amikor egy fűrészt vitt vissza a 74 éves, nehezen mozgó sértettnek, kihasználva az asszony rossz fizikai és szellemi állapotát, a lakásba is bement, ott magához vett egy 20 ezer forint értékű elektromos láncfűrészt és távozott.

A férfinak amiatt is felelnie kell, mert abból a pénzből részesült, amit társa egy otthonában tartózkodó idős asszonytól ellopott. Az ügy másik vádlottja 2021. június 29-én reggel a nyitott ablakon át kifigyelte a sértett mozgását, a szúnyoghálót leszerelte és a szobába bemászva a ruhaneműk közé rejtett 300 ezer forintot ellopta.

Az ügyészség a férfit a rablás mellett súlyos testi sértés, kifosztás és pénzmosás bűntettével vádolja, míg társának lopás bűntette miatt kell felelnie. Az ügyészség mindkét büntetett előéletű férfival szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza. A letartóztatásban lévő vádlottak ügyében a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Kép: illusztráció.