Őrizetbe vették azt a szerb férfit, aki Budapesten vesztegette, majd fenyegette a rendőröket

Rendőrség

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség kötelesség megszegésére irányuló hivatali vesztegetés bűntette és hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt rendelt el nyomozást egy szerb férfi ellen.

A megalapozott gyanú szerint 2021. október 21-én, hajnalban, egy férfi gépkocsijával úgy közlekedett Budapest belvárosában, hogy több kereszteződésben a közlekedési lámpa piros jelzése ellenére megállás nélkül áthaladt.

Mindezt az adott útszakaszon közlekedő rendőrök észlelték, majd a közúti közlekedés szabályainak kisebb fokú megsértése miatt intézkedtek vele szemben. A rendőrök azt tapasztalták, hogy a férfi lehelete erősen alkoholos, majd kérdésükre nem is vitatta, hogy ittasan vezetett. A rendőrök az ügyeleten keresztül alkoholszondás ellenőrzés céljából további rendőri egységet kértek a helyszínre.

Ekkor a szerb férfi megkérdezte, hogy ez mennyibe fog kerülni, majd azért, hogy az ittas vezetés szabálysértése miatt – kötelességüket megszegve – a feljelentésétől eltekintsenek, és a helyszínről távozhasson, először 20 eurót ajánlott fel. Miután a rendőrök visszautasították, 200, 500, végül 1.000 eurót ajánlott, de a rendőrök ezeket sem fogadták el.

A férfi a helyszínen az alkoholszondát nem volt hajlandó megfújni, ezért előállították az egyik kerületi rendőrkapitányságra.

A 36 éves férfi az előállító helyiségbe való befogadásakor az őt kísérő, korábban vele szemben intézkedő rendőröket szidta, majd azzal fenyegette meg, hogy ismer egy szerb bűnözőt és elintézi, hogy egy-egy golyót kapjanak a fejükbe.

A nyomozó ügyészség elrendelte a szerb férfi őrizetét, gyanúsítottként hallgatta ki és indítványozta a letartóztatását. A személyi szabadságot érintő kényszerintézkedésről a Budai Központi Kerületi Bíróság holnap dönt.