Kifosztották a kiskunlacházi idős férfit, aki korábban segített nekik

Rendőrség

A Ráckevei Járási Ügyészség vádat emelt két férfi és egy nő ellen, akik kifosztották azt az időskorú sértettet, aki korábban segített nekik.

A vádirat szerint a két testvér és egyikük élettársa már korábban is kapott segítséget a testvérpár kiskunlacházi szomszédjában lakó, közel nyolcvanéves sértettől.

2021 tavaszától a női rendszeresen kért az idős sértettől kisebb összegeket, amelyek során megfigyelte, hogy hol tartja a pénztárcáját és azt is, hogy abban viszonylag nagyobb mennyiségű készpénz van. 2021 június elejére az elkövetők ismét kifogytak a pénzből és tudták, hogy a sértettől alkalmanként legfeljebb pár tízezer forintot remélhetnek. Mivel nekik több pénzre volt szükségük elhatározták, hogy megszerzik az idős férfi pénztárcáját.

Egy este a női átment a sértetthez és lakbérre kért tőle pénzt. Mivel már előző este is kapott tőle harmincezer forintot, a sértett elzárkózott az ismételt kölcsöntől. A nő ezután több órás könyörgésbe kezdett, mire a sértett elővette a pénztárcáját és át akart adni tízezer forintot. Ekkor a nő jelzett két társának, akik az udvarról beszaladtak a házba, majd egyikük kikapta a sértett kezéből a pénztárcát – benne százezer forinttal – míg a másik utólag egy léccel a sértett karjára és nyakára ütött. A sértett jobb karja az ütéstől eltört. Ezután a női még megtörölte a sértett vérző nyakát, majd elmenekült. Közben azonban a bejárati ajtót kívülről bezárta, és még az ajtókilincset is magával vitte.

Az idős sértett egy ideig várt, hogy az elkövetők biztosan távol kerüljenek, majd utána az ablakon keresztül mászott ki az utcára, ahol a járókelőktől kért segítséget.

Az elkövetők ellen csoportosan, a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett kifosztás bűntette valamint a sérülést okozó ellen továbbá súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Ráckevei Járási Ügyészség.