Több, mint tíz év után sem dőlhettek hátra az elkövetők, akik kiraboltak egy törökbálinti asszonyt

Rendőrség

Az Érdi Járási Ügyészség vádat emelt két férfi ellen, akik még 2010 szeptemberében kiraboltak egy törökbálinti asszonyt.

A vádirat szerint az elkövetők 2010. szeptemberének egyik éjjelén, az ablakon keresztül bemásztak egy törökbálinti házba. Egyikük a házban alvó sértetthez ment, majd egy éles eszközt szorítva a nyakához felkeltette. Ezután karját szorítva arra kényszerítette, hogy a széfhez vezesse és azt kinyissa. Az elkövetők a széfből magukhoz vettek ezernégyszáz eurót, százötven dollárt, kilencvenezer forintot és egy kétszázharmincezer forintos fényképezőgépet. Az asszonyt visszavezették a szobájába, a fal felé fordították és felszólították, hogy ne merje értesíteni a rendőrséget.

Ezt követően elmenekültek a helyszínről.

Több, mint tíz év elteltével az elkövetők által a helyszín közelében hátrahagyott tárgyakon végzett DNS elemzés vezetett végül a két férfi beazonosítására és elfogására. Egyiküket európai és nemzetközi elfogatóparancs alapján, Svájcból sikerült kézre keríteni.

Az ügyben az Érdi Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat a férfiak ellen, akik letartóztatásban várják a bírósági eljárást.

A két elkövető előállításával kapcsolatos rendőrségi videók az alábbi linken tekinthetők meg: