Migránscsok Bács-Kiskun megyében

Rendőrség

Három migránscsoport Bács-Kiskun megyében.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő egyenruhások 2021. szeptember 1-jén 22 óra 25 perckor és 23 óra 15 perckor egy 15 és egy 13 fős csoportot tartóztattak fel Gara közigazgatási területén. Ma hajnalban, 2 óra 25 perckor egy újabb 13 fős migránscsoportot tartóztattak fel Bácsbokod közigazgatási területén.

A csoportok tagjai szír állampolgároknak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Két embercsempész és 46 illegális migráns.

A soltvadkerti rendőrök – a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztály jelzése alapján – egy gépjárművet ellenőriztek Solt közigazgatási területén 2021. szeptember 1-jén 22 óra 15 perckor.

A gépkocsit egy lengyel nő vezette, rajta kívül a járműben 7 – magukat szír állampolgárnak valló – személy tartózkodott.

Ma hajnalban, 1 óra 5 perckor Balotaszállás közigazgatási területén a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság munkatársai egy kisteherautót ellenőriztek, amit egy észak-macedón férfi vezette. A raktérben 39 – magukat szír, palesztin és afgán állampolgárnak valló – személy bújt meg.

A csoportok tagjai sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A két sofőrt előállították a rendőrök és őrizetbe veszik. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indít eljárást velük szemben. A nyomozók előterjesztést tesznek a nő és férfi letartóztatásának indítványozására.

A migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Embercsempészt fogtak Bács-Kiskun megyében – Dusnok közelében fogták el azt az osztrák férfit, aki 10 illegális migránst szállított.

A Bács-Kiskun megyében szolgálatot teljesítő rendőrök egy gépjárművet ellenőriztek Dusnok közigazgatási területén 2021. szeptember 2-án 6 óra 35 perckor.

A gépkocsit egy osztrák férfi vezette, rajta kívül a járműben 10 – magukat szír állampolgárnak valló – személy tartózkodott. A csoport tagjai sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A sofőrt előállítják a rendőrök és őrizetbe veszik. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indít eljárást vele szemben. A nyomozók előterjesztést tesznek a férfi letartóztatásának indítványozására.

A migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.