Lőfegyver is volt a holland kábítószerkereskedőnél

Rendőrség

A vád szerint a vádlott évek óta kereskedett kábítószerekkel Magyarországon, amibe egy magyar férfit is bevont.

A vádirat szerint a holland férfi 2016. második felétől, egészen a 2020 februárjában történt elfogásáig amfetamin, MDMA-tartalmú tabletták, továbbá kokain és marihuána kereskedelmével foglalkozott Magyarország területén.

A holland férfi 2016. végén megegyezett egy magyar férfival – az ügy másik vádlottjával – abban, hogy az általa nagy kiszerelésben beszerzett kábítószereket a magyar férfi a saját budapesti lakóhelyén kisebb adagokra bontja, és a tovább értékesítésükig azokat ott tárolja. Ezért cserébe a holland társától havi 200 ezer, később 250 ezer forintot kapott.

A magyar férfi a 2019. december 10-én történt rendőri intézkedéskor a IV. kerületi lakóhelyén mintegy 250 darab MDMA-tartalmú tablettát, továbbá amfetamint, és marihuánát is tartott, amit a rendőrök tőle lefoglaltak.

A holland férfi a magyar társa elfogását követően, az általa forgalmazott kábítószereket fóti tartózkodási helyén tartotta.

A rendőrök 2020. február 9-én a fóti ingatlanban mintegy 10 kilogramm marihuánát, csaknem 8000 darab MDMA-tartalmú tablettát, 1 kilogramm amfetamint, valamint több mint 1 kilogramm kokaint találtak és foglaltak le. A rendőrök a házkutatás során a külföldi férfinél engedély nélkül tartott lőfegyvert és hozzá tartozó lőszereket is találtak, emellett jelentős összegű készpénzt és ingóságokat is lefoglaltak.

A Fővárosi Főügyészség a két férfit jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével, a holland férfit pedig emellett lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntettével is vádolja, és mindkét vádlottal szemben végrehajtandó fegyházbüntetés kiszabását indítványozza a vádiratban. A főügyészség a holland férfi esetében Magyarország területéről történő végleges hatályú kiutasítást, valamint vagyonelkobzást is indítványoz.