Ököl, verekedés

A biztonsági őrbe is belekötött – a visszaeső garázda letartóztatását indítványozta az ügyészség

Rendőrség

A Szegedi Járási Ügyészség indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, akit a nyomozó hatóság azzal gyanúsít, hogy 2021. augusztus 24-én Szeged autóbusz-pályaudvarán garázdálkodott.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított a fenti napon, a déli órákban ismeretlen indokból a buszállomás egyik megállójában várakozó férfi irányába rúgott. Mivel a megtámadott személy visszarúgott, illetve egy másik ott várakozó is távozásra szólította fel, a közelben álló taxik felé indult, miközben mindvégig ordibált és kezében tartott holmiját dobálta. Az elkövetőre felfigyelt és odalépett hozzá egy biztonsági őr, mire őt a gyanúsított szidalmazni kezdte és eltolta magától. Ekkor a biztonsági őr a kezét megfogva próbálta a férfit az állomás területéről eltávolítani, aki erre leköpte, lökdöste valamint ököllel az arcán is megütötte őt.

A kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsító férfit végül a biztonsági őr lefogta, a földre vitte és a rendőrök kiérkezéséig ott tartotta, annak ellenére, hogy őt ezalatt a gyanúsított többször is megütötte öklével. Az esettel összefüggésben a biztonsági őrnek sérülése nem keletkezett.

A járási ügyészség a garázdaság vétsége miatt indult eljárásban a bűnismétlés veszélyére figyelemmel indítványozta a férfi letartóztatásának egy hónapra történő elrendelését. A gyanúsított ugyanis több alkalommal állt már bíróság előtt, részben hasonló jellegű bűncselekmények miatt, és a jelen cselekményét is nem sokkal korábbi büntetése végrehajtásának befejezése után követte el.

Az indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája a mai napon, telekommunikációs eszköz útján megtartandó ülésen fog dönteni.