Illegális migránsok Csongrád-Csanád megyében

Rendőrség

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba 11 határsértő Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták őket.

Az ásotthalmi mezőőrök jelzése alapján a Készenléti Rendőrség járőrei 11 határsértőt tartóztattak fel 2021. augusztus 19-én 3 órakor Ásotthalom külterületén. Ellenőrzésük során a csoport tagjai szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A Szegedi Határrendészeti Kirendeltség járőrei 2021. augusztus 19-én 3 óra 40 perckor 11 fő határsértőt tartóztattak fel Ruzsa külterületén. Ellenőrzésük során a csoport tagjai szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A Szegedi Határrendészeti Kirendeltség járőrei a honvédekkel együttműködve elfogtak egy magyar állampolgárt aki, 15 határsértőt próbált jogellenesen Magyarország területére szállítani.

A 48 éves sofőrt 2021. augusztus 19-én éjfél után Ásotthalom külterületén igazoltatták a rendőrök, egy magyar honosságú Volkswagen Transporter típusú kistehergépkocsiban. A sofőr mellett a jármű rakterében, 15 határsértőt találtak. A migránsok szíriai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

Az egyenruhások a sofőrt a Szegedi Határrendészeti Kirendeltségre előállították, ahol embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – őrizetbe vétele mellett – indult eljárás.

A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.