Idős asszony életét oltotta ki a kábítószerfüggő férfi

Rendőrség

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség indítványozta a Szegedi Ítélőtábla felé annak a 32 éves hajléktalan életmódot folytató zagyvarékasi férfinak a letartóztatása fenntartását, akivel szemben a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség egy idős asszony sérelmére elkövetett élet elleni bűncselekmény elkövetése miatt emelt vádat.

A vádirati tényállás szerint a büntetett előéletű, kábítószerfüggő férfi 2018. nyarán gyümölcsvásárlás ürügyén jutott be a 83 éves asszony otthonába, ahol egy ismeretlen okból keletkezett konfliktus során a mozgásában korlátozott nőt egy késsel, több alkalommal a felső testén megszúrta, melynek következtében a sértett néhány percen belül életét vesztette. Az elkövető elfogására otthonától távol, Szigetszentmiklóson került sor.

A letartóztatás fenntartását a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség szerint a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye indokolja.

A kényszerintézkedés fenntartása tárgyában a Szegedi Ítélőtábla fog dönteni, míg a vádlott bűnösségének megállapítása kérdésében a Szolnoki Törvényszék folytatja a bizonyítási eljárást.