Féltékenységből megfojtotta élettársát

Rendőrség

A Pest Megyei Főügyészség 2020 nyarán emelt vádat az ellen a középkorú, albertirsai férfival szemben aki, amikor 2019 augusztusában szembesült azzal, hogy élettársa el kívánja hagyni, őt földre lökte, majd megfojtotta, a sértett lányának az elhalt nevében hamis tartalmú SMS-t küldött, melyet követően a holttestet a lakásával szomszédos telken félkész állapotban lévő lakóház pincéjében elásta.

A Budapest Környéki Törvényszék 2021. május 27-én kihirdetett elsőfokú ítéletével a vádlottat bűnösnek mondta ki emberölés bűntettében és őt 10 év börtön fokozatú szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte.

Az ügydöntő határozat ellen az ügyész a vádlott terhére súlyosabb, a középmértéket meghaladó tartamú szabadságvesztés büntetés kiszabásáért fellebbezett, míg a vádlott és védője az elsőfokú ítéletet tudomásul vette.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a Fővárosi Ítélőtáblához továbbított másodfokú indítványában az ügyészi fellebbezést fenntartva, a szabadságvesztés büntetés tartamának súlyosítását kezdeményezte. A vádlott a büntetőeljárásban továbbra is letartóztatásban van.