Letartóztatás kábítószer-kereskedelem bűntette miatt

Rendőrség

A Pécsi Járásbíróság 2021. augusztus 6-án elrendelte egy szegedi férfi letartóztatását egy hónapra kereskedéssel elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette alapos gyanúja miatt.

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított férfi 2021. április és augusztus hónapjai között, rendszeresen értékesített kábítószert két további társának, akik azt Szentlőrincen és annak vonzáskörzetében értékesítették, de a gyanúsított közvetlenül a fogyasztók részére is adott el kábítószert az ország különböző pontjain.

A nyomozó hatóság a gyanúsított lakóhelyén házkutatást tartott, melynek eredményeképpen simítózáras tasakokat, több, mint 500 g alufóliába csomagolt zöld növényi származékot, kristályos anyagot és 8 db tablettát foglalt le. Az előzetes vizsgálatok szerint az anyagok marihuánára, illetve amfetaminra mutattak pozitív reakciót, míg a terhelt szervezetéből kábítószer nem volt kimutatható.

A gyanúsításban szereplő cselekmény kiemelt tárgyi súlyára figyelemmel a gyanúsított szökésétől, elrejtőzésétől kell tartani. Alaposan feltehető az is, hogy a gyanúsított az eljárásban még ki nem hallgatott személyeket jogellenesen befolyásolná, ezzel a bizonyítás eredményességét meghiúsítaná, illetve alapos a gyanú arra is, hogy újabb szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követne el, ezért a bíróság elrendelte a letartóztatását.

A bíróság végzését az ügyész, a gyanúsított és a védője is tudomásul vették, így az végleges.