Öt napon belül bíróság elé állítják azt a férfit, aki a HÉV megálló közelében akart egy nőt megerőszakolni

Rendőrség

A Gödöllői Járási Ügyészség a holnapi napon bíróság elé állítja azt a férfit, aki Kerepesen, a HÉV megálló közelében próbált szexuális cselekményre kényszeríteni egy nőt.

Egy HÉV-szerelvénytől hazafelé tartó nőt akart megerőszakolni

Az ügyben megállapítható tényállás szerint 2021. június 25-én, este 6 óra körüli időben a sértett nő éppen Kerepesen a HÉV-ről leszállva gyalogosan indult tovább. Az ittas elkövető meglátta és követni kezdte, eleve azzal a szándékkal, hogy vele szexuális kapcsolatot létesítsen.

A nő észrevette, hogy mögötte gyors léptekkel közeledik valaki, ezért félreállt, hogy elengedje. A férfi a sértett mellé érve azonban nem haladt el mellette, hanem vállainál fogva hanyatt lökte és a földre került nőre feküdt. Az elkövető megpróbálta a sértettet szexuális együttlétre kényszeríteni, de a nőnek sikerült lelöknie magáról.

Ezután a sértett kérte az elkövetőt, hogy hagyja őt békén, azonban a férfi újra a földre lökte. Ekkor a nőnek sikerült elérnie a kézitáskáját és azzal kezdte ütni az elkövetőt, továbbá hangosan segítségért kezdett kiáltozni.

A férfi ezután elmenekült a helyszínről.

A gödöllői rendőröknek két napon belül sikerült beazonosítaniuk az elkövetőt, akit szexuális erőszak bűntettének kísérlete miatt hallgattak ki gyanúsítottként.

A Gödöllői Járási Ügyészség a holnapi napon, mindössze öt nappal a cselekmény elkövetése után a férfit a fenti cselekmény miatt bíróság elé állítja.