Vagyona miatt gyógyszerezte be az idős sértettet

Rendőrség

A Pest Megyei Főügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki először a bizalmába férkőzött egy idős asszonynak, majd a vagyona megszerzése érdekében hosszú időn keresztül gyógyszerekkel tömte, ami végül a sértett halálát okozta.

Gyógyszerekkel végzett áldozatával, hogy az asszony érdi házát megszerezze

A vádirat szerint az elkövető a 90 év feletti sértettel egy felújítási munka során ismerkedett meg még 2019 tavaszán. A férfi a sértett bizalmába férkőzött, majd titokban többféle nyugtatót és altatót kezdett adagolni neki azért, hogy zavart tudatállapotba hozza. Ezt követően a gyógyszerek miatt befolyásolt állapotba került idős hölgyet rávette, hogy engedje át neki használatra érdi házát. Később aláíratott vele egy öröklési szerződést is ezen házról és egy másik ingatlanról is.

Miután a jó idő beköszöntével a sértett – korábbi szokásának megfelelően – kiköltözött az érdi házba, ott az elkövető tovább folytatta a gyógyszerezését, aminek hatására a sértett erősen legyengült és egyensúlyzavarai is keletkeztek.

2019 júliusának végén egy éjszaka az érdi ingatlanban az igen idős sértett – a gyógyszerek miatt kialakult állapota miatt – elesett, bordatörést, tüdőzúzódást és mellűri vérzést szenvedett el, amelyek következtében megfulladt.

Az elkövető másnap megtalálta a holttestet, az ágyra fektette és magát az elhunyt unokájának beállítva bejelentette a halálesetet. Mivel külsérelmi nyom nem keletkezett a sértett testén a kiérkező mentősöknek és orvosnak, mint hozzátartozó úgy nyilatkozott, hogy nem kér boncolást. Ezt követően pedig az elkövető családja azonnal birtokba is vette a sértett hátrahagyott házát.

A cselekményt a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai derítették végül fel.

A Pest Megyei Főügyészség az ügyben előre kitervelten, nyereségvágyból, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat az elkövető ellen.