Vádemelés a török embercsempésszel szemben

Rendőrség

A Makói Járási Ügyészség vádat emelt azzal a török férfival szemben, aki 33 illegális határátlépő Nyugat-Európába történő csempészésében állapodott meg.

A vádirat szerint a vádlott 2020. december 8. napján, reggel 8 óra körül jelentkezett belépésre Románia területéről Magyarországra a Csanádpalota Autópálya Átkelőhelyen egy török honosságú kamion vezetőjeként.

A vádlottat a tehergépjárművel átkísérték a Nagylaki Közúti Határátkelőhelyre, mivel a vontatmány vámzárának felbontására volt szükség. A vádlott által vezetett tehergépkocsi ellenőrzésére közel hét óra múlva, délután 3 órakor került sor, amikor is az ajtó felnyitásakor a gépjármű rakteréből 33 illegális határátlépő került elő. A kamion rakterében megbújó személyek az országba történő belépéshez és bent tartózkodáshoz szükséges feltételeknek nem feleltek meg, őket embercsempészek segítségével korábban Romániában egy elhagyott területre vitték. A vádlott az általa vezetett kamionnal ott vette fel őket úgy, hogy a ponyva felhajtásával keletkezett kis résen keresztül az illegális határátlépők a raktérbe bemásztak.

A járási ügyészség a vádlottat több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettével vádolja.

A vádemeléskor letartóztatásban levő vádlott bűnösségéről a Makói Járásbíróság fog dönteni.